Köttfärspiroger 8st
Deg
0,5paket jäst
1dl vatten
1dl mjölk
2tsk olivolja
1krm salt och peppar
5dl vetemjöl
Köttfärsröra
200g nötfärs
1msk margarin
100g lök
2klyftor vitlök
100g vitkål, finrivet
100g morot, grovt riven
2msk senap
2krm oregano och italiensk salladskrydda
1msk gogrilla orginalsås
1krm salt och peppar
1st ägg till pensling
Gör såhär:
Degen
1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten, mjölk och olivolja rör om till jästen har lösts upp.
2. Tillsätt salt och ca 4dl av mjölet. Arbeta ihop till en kladdfri deg. Tillsätt ev. mer mjöl.
3. Låt jäsa 30minuter under bakduk.
Köttfärsröra
1. Fräs färsen i margarin i en stekpanna, tillsätt lök och vitlök och låt det fräsa i någon minut.
2. Rör i vitkål, morot, senap, gogrilla orginalsås och alla kryddor.
Pirog
1. Sätt ugnen på 225oC.
2. Rulla ut degen till en längd. Dela den i 8bitar och kavla ut dem till rundlar.
3. Fördela köttfärsröran mitt i rundlarna och vik över ena halvan. Tryck till med en gaffel runt kanten.
4. Pensla med ett uppvispat ägg.
5, Grädda i ugnen ca 15 minuter tills pirogerna är gyllen bruna.