Banner
Köttfärsfyllda & mozzarellagratinerade paprikor

4st röda paprikorpaprika

2msk olivolja

1st gul lök

2st vitlöksklyftor

400g nötfärs

1tsk salt

1krm svartpeppar

1krm kanel

4krm spiskummin

2,5msk maizena

1burk krossade tomater (400g)

3msk vitvinsvinäger

3tsk soja

1,5msk gogrilla originalsås

125g mozzarella

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 225⁰C.

2. Skölj paprikorna noga skär av toppen där skaftet sitter (spara locket).

3. Skär loss kärnorna ur paprikorna och skölj ur.

4. Ställ paprikorna med locket i en ugnsform gnid in paprikorna med olivolja, salta och peppra.

5. Ställ in i ugnen ca 25min

Färsfyllning:

1. Hacka lök och vitlök fint, fräs med nötfärs, kanel, spiskummin, salt och peppar i några minuter i olivolja.

2. Pudra över maizena och rör runt.

3. Tillsätt tomaterna, soja, vinäger och gogrilla orginalsås.

4. Låt koka ihop i några minuter.

5. Ta ut paprikorna lyft av locket och fyll dem med färsfyllningen, fördela mozzarellan uppe på paprikorna och grilla paprikorna (utan lock) högst upp i ugnen tills de har fått en fin färg.

Tjäna pengar till laget, klassen eller föreningen!