Banner
Friterade räkor

150g skalade räkorfriterade-rakor2

Smet

2msk vetemjöl

0,5tsk cayennepeppar

1tsk lökpulver

1st vitlöksklyfta

2msk dijonsenap

1msk gogrilla orginalsås

1st ägg

Salt

Svartpeppar

Ströbröd

Rapsolja

Dipp

1dl chilisås

1msk vitvinsvinäger

Gör såhär:

1. Gör smeten: Blanda vetemjöl, cayennepeppar och lökpulver. Pressa över vitlöksklyftan och blanda med dijonsenap, ägg, gogrillasås och svartpeppar.

2. Häll ut ströbröd på ett fat. Doppa först räkorna i ”smeten”, sen i ströbrödet upprepa en gång till så att räkorna får två lager ”smet” och två lager ströbröd.

3. Hetta upp oljan i en kastrull.

4. Fritera räkorna i omgångar, fiska upp dem med hålslev när de är gyllenbruna. Lägg dem på hushållspapper.

5. Blanda ihop dippen och servera räkorna direkt.

Tjäna pengar till laget, klassen eller föreningen!