Blåmusslor i Het tomat & Gogrilla Lemon
1 nät blåmusslor
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 burk hela tomater
3 msk tomatpuré
2 msk Gogrilla Lemon
2 msk Olivolja
1 dl enkelt friskt vitt vin
1dl hackad färsk koriander
1dl färsk hackad bladpersilja
1 tsk Socker
½ tsk Salt
½ citron
Gör såhär:
1. Skrubba och skölj musslorna ordentligt, klipp bort skägget från repet de suttit på.
2. Hacka löken och vitlöken grovt och sautera dem i olivoljan. Tillsätt tomatpurén låt fräsa ett tag innan du tillsätter tomaterna, Gogrilla Lemon, vitt vin och socker. Låt det hela puttra ca 15 minuter tills det reducerat till minst hälften. Smaka av med salt och eventuellt mer Gogrilla Lemon.
3. Häll i musslorna och de hackade örterna. Pressa över lite extra citron och höj värmen och på med locket låt musslorna koka häftigt under ett par minuter tills de öppnat sig ordentligt.
Servera med ett ljust bröd att suga upp såsen med.